La aproape 6 luni de la ultimul Top 5 al aparatelor foto entry-level actualizam clasamentul pentru a fi „in pas” cu ultimele apariti in domeniu! Sa vedem, asadar, care este cel mai bun aparat foto DSLR pentru utilizatorii entuziasti/incepatori!
Locul 5: Canon 1000D
Canon EOS 1000D este un aparat foto DSLR versatil, ce se adreseaza atat amatorilor cat si entuziastilor pretentiosi! Pachetul de dotari include, pe langa senzorul de 10 mega pixeli si 7 puncte de focalizare si functia Live View care va permite sa faceti fotografii urmarind scena „Live” pe ecranul LCD de dimensiuni mari ale camerei foto. Calitatea imaginii impecabila si sensibilitatea ISO ridicata il recomanda pe Canon 1000D ca fiind unul din cele mai bune aparate din gama entry-level de la Canon. Este cu siguranta o optiune demna de luat in seama pentru oricine doreste sa paseasca in lumea fotografiei DSLR!
Locul 4: Nikon D5000
Nikon D5000 este aparatul ce se situeaza intre doua „clase”. Pe de o parte este un aparat usor de folosit si versatil, dar pe de alta parte beneficiaza de dotari si functionalitati de la aparatele foto DSLR mult mai avansate (si mai scumpe)! Nikon D5000 combina cu succes functionalitati pentru entuziasti pretentiosi intr-un pachet pentru orine doreste un DSLR performant dar usor de folosit. Nikon D5000 ofera o functie de filmare HD (rezolutie 1280 x 720 (720p) la 24 fps cu sunet) iar calitatea imaginilor data de senzorul CMOS de 12 mega pixeli il recomanda ca fiind, cu siguranta, cel mai bun din aceasta clasa! Aparatul beneficiaza de sensibilitate ISO extinsa pana la ISO 6400 si fotografiere in rafala cu 4 cadre pe secunda. Totodata, obiectivul de kit 18-55 f/3.5-5.6 are stabilizare optica de imagine pentru a asigura imagini „nemiscate” in orice conditii! Vezi detalii si pret aici.
Locul 3: Sony Alpha A500
Sony A500 este dotat cu un senzor CMOS de 12.3 mega pixeli, filmare Full HD si stabilizare de imagine inclusa in corpul aparatului.
Adaugati la toate acestea si functionalitatile software imbunatatite, modul Auto HDR si calitatea foarte buna a imaginilor si avem de-a face cu un aparat performant, gata sa faca fata oricarei solicitari.
V-am spus ca poate fotografia cu valori ISO de pana la 12.800?
Locul 2: Canon 550D
Canon 550D este dotat cu cel mai mare senzor APS-C din clasament, ca numar de mega pixeli: nu mai putin de 18! Ca o varianta derivata din senzorul modelului superior, Canon 7D, si acesta produce imagini de calitate faorte buna, cu un nivel mare de detalii si culori reproduse fidel. Canon 550D poate filma in format Full HD.
Canon 550D reprezinta un pas major inainte fata de modelul precedent iar acest lucru se vede atat in calitatea imaginilor cat si in viteza de operare si facilitatile software. Canon 550D este un DSLR complet pentru orice fotograf entuziast.
Locul 1: Nikon D3100
Concluzii
„Lupta” este foarte stransa! Din punct de vedere al senzorului de imagine, Canon 550D are 18 mega pixeli fata de cei 14 ai lui Nikon 3100 si Alpha A500. Sony Alpha A500 este un aparat de generaie mai noua si acest lucru se vede mai ales la calitatea imaginii. Nikon D3100 uimeste prin functiile software, prin sistemul auto-focus activ chiar si in timpul filmarii si mai ales prin usurinta in utilizare (modul Guide, la care ne referim aici, ar trebui sa fie prezent pe orice aparat din aceasta clasa – pentru ca toate se adreseaza fotografilor aflati la inceput de drum!). Nu in ultimul rand trebuie avut in vedere faptul ca in realizarea acestui clasament un factor important a fost si raportul calitate/pret, pe care il consideram decisiv mai ales in aceasta clasa de aparate foto.
Nikon D5000 este aparatul ce se situeaza intre doua „clase”. Pe de o parte este un aparat usor de folosit si versatil, dar pe de alta parte beneficiaza de dotari si functionalitati de la aparatele foto DSLR mult mai avansate (si mai scumpe)! <strong><a title=”Nikon D5000 recenzie” href=”https://www.clubulfoto.com/2010/05/nikon-d5000-kit-18-55mm-f3-5-5-6-af-s-vr-cu-stabilizare/”>Nikon D5000</a> </strong>o<strong>cupa primul loc in topul nostru</strong>deoarece combina cu succes functionalitati pentru entuziasti pretentiosi intr-un pachet pentru orine doreste un DSLR performant dar usor de folosit. Nikon D5000 ocupa locul I si deoarece beneficiaza de o functie de <strong>FILMARE HD (rezolutie 1280 x 720 (720p) la 24 fps cu sunet)</strong> iar calitatea imaginilor data de senzorul <strong>CMOS de 12 mega</strong> pixeli il recomanda ca fiind, cu siguranta, cel mai bun din aceasta clasa! Aparatul beneficiaza de sensibilitate ISO extinsa pana la ISO 6400 si fotografiere in rafala cu 4 cadre pe secunda. Totodata, <strong>obiectivul de kit 18-55 f/3.5-5.6 </strong>are <strong>stabilizare optica de imagine</strong> pentru a asigura imagini „nemiscate” in orice conditii! La toate acestea se adauga si <strong>posibilitatile extinse de editare direct din camera</strong>, fara a fi nevoie de ajutorul unui computer.
Ma Giun, eu sunt exceptia care confirma regula? am avut o marca de p&s, una de bridge si alta de dslr. n-am ales niciodata firma ci caracteristicile…
Și eu îmi pun aceeași întrebare care este mai bun, dar cred ca un d90 ar fi perfect. Sper sa fac rost de bani pentru unu, daca nu cred că voi alege un d3100.
D3100 este de generatie mai noua decat D90 si are un senzor CMOS nou, cu performante mai bune (la iso ridicate cel putin). Nikon D90 isi arata ‘slabiciunile” de la ISO 1600 in sus pe cand la D3100 se poate folosi si ISO 3200 cu rezultate chiar decente. 🙂
Ca si performante e mai bun D3100 decat D5000?
Da, D3100 este peste D5000 la calitatea imaginii, filmare etc.
am inteles ca D3100 nu are bracketing? cat e de importanta aceasta functie la un DSLR? si ce modele de la Nikon au functia asta?
Da, nu are. Restul modelelor (D5000, D5100 sau D7000) au functia asta. Si toate de la Canon, inclusiv 1000D. Nu stiu cum au putut omite o astfel de functie care este esentiala din punctul meu de vedere, daca vrei sa faci fotografie mai serios…
Deci e o functie utila, cum credeam. Si atunci cum de e plasat pe prima pozitie, ce atuu-ri are care pot acoperi lipsa bracketing-ului? Am vazut si in alte locuri ca modelul e destul de bine vazut, unii il plaseaza si peste D90. Care din cele 3 modele de Nikon spuse de tine il recomanzi? Mersi frumos si felicitari pt site, e super fain 🙂
E pe prima pozitie, dar datorita raportului calitate/PRET care, over-all este foarte bun.
Dar da, braketingul e important. Pentru fotografie mai „serioasa” eu as alege D7000 sau, daca mai astepti putin D5100 (asta s-a lansat ieri si va apare in magazine in luna mai). D90 e „legendar”, dar e deja depasit … calitatea imaginii e mai buna chiar si la D3100 -> tehnologie mai noua, senzor mai bun etc.
Pretul de 900 euro pt D5100 body mi se pare exagerat de mare pentru un aparat care zice-se ca se incadreaza in entry-level. Niciun utilizator incepator spre mediu nu cred ca il va lua, mai degraba ar merge pe D3100 🙂 Totul tine de politica de marketing. E nou si de aceea trebuie sa fie scump. Daca ar fi la pretul modelului precedent ar ramane cu restul produselor in stoc. Eu asa cred. Tu ce zici?
Avand in vedere ca D7000 e 1000 euro, da D5100 va fi cam scump. Dar asa cum se intampla de obicei, in maxim 2 luni pretul va scadea cu 20%… Asta este „marketingul de trufanda”, cum imi place sa ii zic eu. Oricum, cea mai buna alegere ar fi D7000-ul, asta e clar. Ma rog, si fara braketing poti sa traiesti. Dar un dslr „serios” are braketing. Eu am si la Canon-ul meu pe film, care e model din 2003 si are braketing…
Cine a facut topul asta? D5000 il bate la fund pe D3100 chiar daca are -2MP si nu filmeaza fullHD.
Draga Calin, am si eu o rugaminte la tine si la toti fotografii din acest club…..sunt incepatoare in domeniu si doresc sa imi achizitionez un aparat foto foarte bun pana in suma de 25mil. pe care s il folosesc mult timp……il vreau pt a filma si fotografia obiecte de arta, peisaje si portrete, dar am nevoie de ceva foarte bun deoarece acele poze le folosesc pt o expozitie. te rog mult sa imi recomanzi un model. Ramona
D3100 peste sony alpha a500 e o prostie. Sony e cu mult peste nikon. Cred ca si canonul 550d e mai bun