Asa cum scriam si acum cateva saptamani, cei de la Canon s-au confruntat cu o problema nu tocmai placuta: cativa dintre primii utilizatori ai noului Canon 5D Mark III au descoperit o problema care afecta sistemul de masurare a expunerii, in conditii de iluminare foarte puternica sau in bezna totala – o situatie in care oricum nu e cel mai indicat sa te bazezi pe sistemul de masurare automat (mai multe despre asta aici). Astazi, canadienii de la LensRentals au primit primul 5D Mark III din seria noua de aparate despre care oficialii Canon spun ca problema a fost remediata.
Solutia? Nu o sa va vina sa credeti: putina banda izolatoare neagra montata in interiorul aparatului, blocheaza spatiile prin care lumina ajungea la senzorul de masurare a expunerii. Conform celor de la LensRentals Canada, solutia functioneaza foarte bine si problema a fost astfel rezolvata. Ce parere aveti? O solutie ingenioasa, nu?
Chiar daca unora li se va parea cu siguranta o solutie „neprofesionala”, banda izolatoare este o componenta comuna in produsele electronice si este folosita pe scara larga, in aproape orice aparat electric sau electronic. Asadar, solutia Canon este – pana la urma – foarte buna!
Via FStoppers.
Profesionalism cu banda izolatoare ?!! , Eu stiu ca banda izolatoare este folosita de electricienii de duzina de la noi cand izoleaza firele in doza de distributie !!- care se respecta folosesc cleme !!, DAR de la Canon sa recurga la o improvizatie ca asta mi se pare PENIBIL !!!
Ce tot comentati,banda izolatoare folosita in asemenea dslr este foarte scumpa, contine mai multe straturi de placute subtiri din aur si izolator, are dublu rol 1= izolare 2= ecranare. Nu mai comentati daca nu stiti, nu poate inlocui nici un alt produs din lume acea izolare
Banda izolatoare este folosita peste tot si da este folosita si de profesionisti, cat despre cleme depinde si de locul in care trebuie sa izolezi, poate nu ai destul sa incapa clemele
Cat despre cazul de fata, da e o solutie rapida, alternativa era sa conceapa ceva fel de banda de protectie care ar fi fost exact la fel.
Intr-adevar, PROFESIONALISM!!!! Mai lipseste o bucata de sarma! Sunteti penibil cum incercati sa luati apararea astora de ar face orice sa va ia banii fara sa ofere nimic. E la fel de profesionala solutia ca la obiectivele nikon 24-70mm f/2.8 care "scapa" lumina, si acolo tot banda izolatoare se foloseste :)) Astefel de probleme trebuiesc sanctionate de cei care fac review-uri in speranta ca nu o sa se mai repete. Bine, in Romania "lasa ca merge si asa" e inca la putere! RUSINE!!!!
Penibili sau nu, in camere se foloseste si se va folosi banda sau hartie neagra (mai mult sau mai putin izolatoare din punct de vedere electric). Eu chiar sunt curios ce solutie tehnica ar aplica cei care nu sunt de acord cu "carpeala" asta 🙂
La banii pe care-i dai este o rusine din partea unie companii care se respecta. De aceea eu achizitionez produse mai vechi (electronice)
Cand ma gandesc ca e una din primele marci si uní economisesc bani aproape o viata sa o achiZitioneze ,iara ei lipesc o banda .. imi vine sa imi dau palme sau…….imi vine sa le dau palme…… Rusine Rusine sa le fié !!!!!!!!!!!!
Eu nu inteleg care e problema cu acea banda adeziva. In aproape toate echipamentele electronice gasesti mai multa sau mai putina banda. Si inca asta nu pare a fi banda din plastic care sa izoleze contacte … se mai foloseste si tipul acela. Problema care este pana la urma, ca ai aceeasi perioada de garantie si tot acceasi durata de viata a produsului?
Mai desfaceti electronice … probabil nu o sa mai cumparati nimic din motiv de „banda”.
Cred ca mai bine faceau un body mai bine inchegat care nu are scapari de lumina decat sa recurga la o solutie asa de josnica…oricum ati da-o tot carpeala se cheama 😉 GG Canon!
Pana sa aruncati cu pietre, intr-un aparat foto (orice brand) exista mai multa banda adeziva decat ati vrea voi sa credeti – si asta nu compromite in absolut nici un fel calitatea acelui produs; banda adeziva se foloseste la securizarea conectorilor ZIF, la fixarea cablurilor, izolarea optica si multe altele. Prin simplul fapt ca cineva a intitulat-o "banda izolatoare" au si inceput carcotelile; sfatul meu : nu cumparati Canon !!! (mie mi-e sila de clienti ca voi !) duceti-va la skin sa va dea Nikoane si dupa aia experimentati pe pielea voastra profesionalismul service-ului Nikon. =))
Citesc comentariile, și văd cât de „acri” sunt strugurii. 🙂
Chiar sunt curios câți din cei „revoltați” pentru soluția cu banda adezivă tocmai avea de gând să achiziționeze un 5D MkIII și a renunțat din cauza problemelor cu lumina…
La fel de curios sunt câți au desfăcut o cameră, măcar așa, de curiozitate… 🙂