Canon a anuntat atingerea pragului de 90 de milioane de obiective EF produse pana acum. Aceasta veste vine la doar 9 luni de la atingerea pragului de 80 de milioane, in luna August a anului trecut. Asta inseamna ca, in medie, cererea de obiective EF a determinat compania sa comercializeze peste 1 milion de obiective lunar.

Canon: 90 de milioane de obiective EF
Canon: 90 de milioane de obiective EF

Productia obiectivelor interschimbabile EF a inceput in 1987 la uzina Utsunomiya, unde seria a fost introdusa pentru prima data, impreuna cu sistemul EOS SLR. De atunci, cererea globala pentru produsele si obiectivele Canon EOS a crescut si, in 2011, a fost nevoie doar de nouă luni pentru ca productia sa evolueze de la 60 la 70 de milioane. Pentru a satisface cererea pieței, Canon a extins productia in Taiwan, Malaezia si Japonia.

Canon: 90 de milioane de obiective EF
Canon: 90 de milioane de obiective EF

In luna mai a acestui an, Canon a anuntat lansarea obiectivului tele EF f/4L 200-400mm IS USM 1,4 x Extender echipat cu un convertor intern 1,4x care ofera o plaja focala larga, de la 200 la 560mm. Ca rezultat, gama actuala a obiectivelor Canon EF cuprinde 80 de modele, printre care si cele din seria EF Cinema Lens, utilizate in cinematografie si in productia TV.

Repere de productie ale obiectivelor EF:

  • 1995: Productia obiectivelor EF depaseste 10 milioane de unitati
  • 2001: 20 de milioane de bucati
  • 2006: 30 de milioane de obiective EF produse
  • 2008: limita de 40 de milioane de unitați a fost atinsa in aprilie
  • 2009: 50 de milioane de unitati produse
  • 2011: 60 de milioane de obiective produse pana in ianuarie
  • 2011: 70 de milioane de unitati produse pana in octombrie
  • 2012: 80 de milioane de obiective produse pana in august

1 COMENTARIU

  1. Presimt ca majoritatea sunt 50mm, 35mm, 85mm si 75-300 – 70-300mm :)) …astea low budget care vin in oferte cu DSLR-urile, sau sunt mai accesibile.
    Nici Nikon nu e mai prejos. Din punctul meu de vedere, oricat se chinuie altii, Canon si Nikon sunt greu de batut. Optica Zeiss e superioara, dar datorita preturilor, mai mult profesionistii sau fanii inraiti le cumpara. Acum ca Sigma are 3-4 obiective "de vis", Tamron, Tokina, la fel, adevarat, dar nu se vand ca cele Canikon. Inca o dovada ca nu se simte "criza" :)), la electronice si gadgeturi niciodata nu s-a simtit.

    Singurul lucru care ma deranjeaza la Canon (si poate nu doar pe mine, e doar un deranj moral), este ca nu ofera parasolarele la pachet cu obiectivele. Prefer sa puna pretul parasolarului la obiectiv, dar sa vina in aceeasi cutie, cum e firesc.
    Se intampla sa cumperi obiectiv si sa nu gasesti parasolarul pe stoc, cauta-l la alte magazine, dai pe transport cat un sfert din pretul parasolarului etc. Complicatii inutile.
    La Nikon e cu cauciucurile care se desprind, uzeaza si largesc cam repede, in rest sunt produse similare ca pret si performante in toate taberele.

    Bravo, Canon, sa atingeti pragul de 150 de milioane in 2-3 ani!

    PS: Calin, daca ai acces la mai multe informatii (service Canon sau un service autorizat in domeniu), e adevarat ca sistemul AF e mai performant la seria 1D datorita unei tensiuni de alimentare mai mare? LP-E4 are parca 11,1 Volti, LP-E6 are 7,2, LP-E8 are 7,2 si LP-E10 (1100D) are 7,4 V. Eu nu cred ca are vreo relevanta tensiunea de alimentare, fiecare model e gandit si proiectat sa aiba anumiti parametrii nominali.

Comments are closed.