Panasonic a lansat astazi un aparat foto bridge super-zoom, care se lauda cu o serie de specificatii tehnice deosebite pentru un aparat din aceasta clasa. In primul rand, noul Panasonic FZ1000 este construit in jurul unui obiectiv cu zoom 16x (echivalent 25-400mm), cu diafragma f/2.8-4, dar „piesa de rezistenta” este senzorul de imagine cu diagonala de 1 inch si 20 de megapixeli care, impreuna cu procesorul de imagine Venus Engine Quad-Core este capabil sa inregistreze secvente video in format 4K (3840 x 216px) la 30fps cu bitrate de 100Mbps. Aceste caracteristici il transforma pe noul FZ1000 intr-un aparat unic pe piata, care se bate de la egal la egal cu Sony RX10, lansat anul trecut, cu un obiectiv mai performant dar care nu este capabil sa inregistreze video in format 4K. FZ1000 va fi disponibil in magazine incepand din aceasta vara, la un pret estimat de 899 Euro.

Panasonic FZ1000

Panasonic FZ1000
Panasonic FZ1000

Lista de specificatii tehnice ale noului Panasonic FZ1000 nu se opreste insa aici. Desi la prima vedere este un bridge care pare ca se adreseaza exclusiv celor care vor sa inregistreze secvente video, datorita performantelor video 4K, este un redutabil aparat foto capabil sa surprinda fotografii atat in format JPEG cat si RAW, cu o cadenta de pana la 12 cadre pe secunda la rezolutie maxima si un timp de expunere minim care ar aduce invidie chiar si in categoria aparatelor profesionale: 1/16.000. Ecranul LCD rabatabil si vizorul electronic cu rezolutie mare (2,36Mpx) asigura vizarea optima in orice conditii, iar datorita conectivitatii Wi-Fi si NFC, aparatul poate fi controlat de la distanta, gratie aplicatiilor gratuite disponibile pentru utiliatorii tabletelor sau smartphone-urilor cu iOS sau Android.

Chiar daca pretul sau este mult peste media clasei aparatelor foto super-zoom (bridge), fiind estimat la aproximativ 850 de Euro, Panasonic Lumix FZ1000 se anunta a fi un aparat premium redutabil, fiind deocamdata singurul din aceasta clasa capabil sa atinga astfel de performante, mai ales in ceea ce priveste functia video. Ramane sa aflam cum se comporta in teste, fiind un model care cu siguranta va atrage atentia in aceasta vara si pe care il vom testa cu prioritate.

Panasonic FZ1000, specificatii tehnice pe scurt:

  • Senzor High Sensitivity MOS de 1 inch (13.2 x 8.8 mm)
  • Rezolutie 20,1 megapixeli
  • Obiectiv Leica DC VARIO-ELMARIT, f/2.8-4, 25-400mm (echivalent)
  • Zoom optic 16x
  • ISO 125-12800
  • Stabilizare optica a imaginii pe 5 axe
  • Inregistrare foto in format JPEG si/sau RAW
  • Filmare 4K la 30fps / 100Mbps, Full HD la 60 si 30fps
  • Sunet inregistrat stereo
  • Ecran LCD rabatabil cu diagonala de 3 inch si 921,000px
  • Fotografiere in rafala cu 12 fps la rezolutie maxima (20MPx)
  • Timp de expunere 60s – 1/16000
  • Conectivitate Wi-Fi si NFC
  • Vizor electronic cu factor de marire 0,7x si 2,359,000px
  • Patina pentru blitz extern
  • Blitz integrat cu raza de actiune 13,5m
  • Compatibil cu cardurile de memorie SD UHS Speed Class 3
  • Greutate 831 g
  • Dimensiuni 137 x 99 x 131 mm

 

Alte imagini cu Panasonic FZ1000, super-zoom-ul 4K

Panasonic FZ1000
Panasonic FZ1000
Panasonic FZ1000 super-zoom 4K
Panasonic FZ1000 super-zoom 4K
Panasonic FZ1000 cu ecran LCD rabatabil
Panasonic FZ1000 cu ecran LCD rabatabil

2 COMENTARII

  1. Foarte interesant aparatul asta……eu am vazut comparatie intre fotografiile lui si DSLR (pe imaging-resoruces.com) si nu am sesizat diferente…… Este un inceput pentru noul gen de bridge-uri cu senzor mare si deasemena zoom optic dar nu inteleg de ce este numit super-zoom….are doar 16X; cred ca mai corect ar fi ca superzoom sa se numeasca un compact de buzunar cu 30X optic gen Panasonic TZ60 iar pentru bridge-uri zoom-ul optic de la 50X in sus; 16X este doar zoom (fara super)

  2. :)) pentru cine postezi domnu' link-uri de astea :)) nu cred sa ai pasionati de pozareala in lista ta de amici de facebook. Ahh da, cred ca incercai sa ma convingi pe mine ca un bridge face poze precum un (d) slr… asa e, pozele le face nu insa si fotografiile 😉 Unde ai fi putut tu mai draga domnule sa sesizezi acele diferente? Nu ai la indemina un display care sa poata sa iti scoata in evidenta acele diferente, si cu iertare sa imi fie dar tu nici nu le-ai sesiza avind in vedere paleta cromatica pe care o percepe sistemul olfactiv al tau… ce n-as da sa am eu acuitatea ta vizuala si ce n-ai da tu sa ai acuitatea mea cromatica, si nu ai cum sa ma contrazici. Daca la mine se remediaza cu o operatie cu laser scumpa ce-i drept… la tine nu prea se poate remedia, si de asta vei fi mereu incintat de "zoom" si de bridge si nu de d(slr), in cazul tau e redundant. Asadar un bridge niciodata nu va fi un (d)slr, nu are cum, nu e din nascare, chiar daca de departe seamana.. dar nu rasare. M-ai pierdut in genuri… nu vreau sa iti par sclifosit in ale gramaticii dar inainte de a vorbi de un gen defineste ceea ce il particularizeaza si ce il face un "gen" apoi fa doar o referire la caracteristicile acelui "gen" sa sa stim pe ce picior dansam cu genurile, altfel vorbim de genuri iar eu inteleg feminin in cel mai ferice' caz haha. Revenind, numele alea de produs sint niste nume, gaselnite de marketing ale unor departamente specializate din corporatii… ce e ala "zoom" pina la urma si ce anume desemneaza, daca tot vorbim de zoom? Nu e cumva un termen oarecum onomatopeic inventat (la fel) prin cine stie ce birou de marketing acum xy ani de cine stie ce corporatie? Nu, nu ai cum sa folosesti "super" la ceva "mini" e ca si cum ai spune "enorm de mult"… nu ca nu l-ar folosi atitia carora limba romana le joaca feste si le este mai straina decit ar fi cazul :). Si intre "a merita" si "a se merita" e o diferenta …taman cit intre un bridge si un (d)slr. Astept cu nerabdare sa vad spre ce te indrepti… o jucarie de buzunar sau un bridge, detaliile le povestim intre 4 ochi cu defecte :))

Comments are closed.