Nissin a lansat noul blitz – Di700 – un model din gama entry-level, ce se adreseaza fotografilor entuziasti. Am avut ocazia sa il testam pentru cateva zile (varianta Canon TTL) si sa experimentam noul meniu interactiv. Sa vedem cum se descurca!
Nissin Di700 este disponibil deja in magazinele de specialitate la un pret aproximativ de 900 de lei. Detalii si pret actualizat aici.
Nissin Di700
Specificatii tehnice pe scurt:
- Blitz compatibil Canon E-TTL / E-TTL II, Nikon i-TTL si Sony ADP/P-TTL
- Numar de ghid 54 (ISO 100, 200mm)
- Distanta focala: 24-200mm
- Temperatura de culoare a luminii: 5600K
- Alimentare: 4 acumulatori / baterii AA
- Compensarea puterii: +/- 3EV
- Cap rotativ si pivotant
- Lampa pentru asistarea focalizarii
- Conector PC / Nissin Power Pack
- Timpi de reincarcare: 1 – 4sec
- Lampa de focus: 0.6 – 6m
- Compatibil salve Wireless (4 canele, 3 grupuri)
Nissin Di700 inlocuieste modelul actual Di622 Mark II, are numar de ghid 54 (la ISO 100, 200mm sau 48 la 105mm) si poate fi utilizat cu obiective cu focala intre 24 si 200mm. Nissin Di700 are un panou de control reproiectat, care include o rotita de selectie ce permite alegerea modului de lucru si a puterii de iluminare rapid si usor, chiar si de catre fotografii incepatori. Capul de iluminare este rotativ (180° stanga/dreapta) si poate fi basculat vertical pana la 90°. Din punct de vedere al constructiei, Carcasa lui Nissin Di700 este realizata din plastic, unul destul de “cheap” daca ma intrebati pe mine. Blitzul este destul de voluminos si lasa impresia generala de soliditate, dar plasticul din care este confectionat capul rotativ este destul de subtire. As fi atent cu el la lovituri…
Nissin Di700 se remarca datorita noului panou de control, foarte simplu dar eficient. Toate setarile se fac cu ajutorul rotitei de selectie si a butonului de confirmare , fiind un mod simplu si rapid de ajustare a parametrilor. Blitzul se remarca printr-un mod de utilizare facil, dedicat utilizatorilor entuziasti, fiind foarte usor de invatat. Blitzul poate fi declansat wireless, in mod slave.
Cum altfel sa va prezentam noul meniu daca nu prin intermediul unui scurt review video (primul inregistrat de noi aici, la ClubulFoto). Asadar, enjoy! 😉
Blitzul isi regleaza automat capul zoom “citind” informatiile despre obiectiv si focala utilizata prin intermediul conectorilor TTL. Din pacate distanta focala nu poate fi setata manual, de pe blitz. In modul TTL (sau AUTO) iluminarea este uniforma, expunerea este corecta iar subiectul este iluminat corect. Se poate compensa puterea de iluminare (+/- 3 trepte) din meniul blitzului sau din aparat. In toate testele pe care le-am facut, din acest punct de vedere al compatibilitatii cu aparatul, atat in modul TTL cat si manual, nu am ce sa ii reprosez blitzului de la Nissin. Se comporta exact asa cum m-as fi asteptat si exact asa cum se comporta si blitzurile de la Canon in conditii similare.
Din punct de vedere al autonomiei, conform specificatiilor Nissin, noul blitz poate declansa de pana la 1200 de ori cu un singur set de acumulatori iar timpul de reincarcare maxim este de 4 secunde. Pe lateralul blitzului este disponibil un conector pentru alimentare de la un Nissin Power Pack dar si un conector X-Sync. Blitzul include lampa de asistare a focalizarii (eficienta pana la 6m).
Nissin Di700 este disponibil deja in magazinele de specialitate la un pret aproximativ de 900 de lei. Detalii si pret actualizat aici.
Blitzul este compatibil Canon E-TTL / E-TTL II, Nikon i-TTL si Sony ADP/P-TTL.
Bile albe:
- putere mare de iluminare
- utilizare intuitiv
- functie wireless slae
- autonomie extinsa si difuzor incorporat
Bile negre:
- imposibilitatea selectarii distantei focale de pe blitz
- wireless doar slave
- pretul putin cam „piperat”.
Piperat bine, sa fim seriosi, pentru 100-150 lei iti iei Canon 430EX II, un blitz foarte reusit, pentru cei cu Canon, iar pentru 300 lei diferenta iei un Nikon SB-700, pentru cei cu Nikon, care are si posibilitatea de a fi master, poate comanda alte blitz-uri.
Cred ca un pret corect era 700 lei. De laudat insa ca l-au facut cu patina metalica.
Comparativ cu un Canon 430EX II, cum e carcasa? Constructie asemanatoare, sau mult mai fragila? 🙂
Ca sa merite acest pret trebuia sa aiba posibilitatea setarii distantei focale, si posibilitatea de a comanda prin wireless alte blitz-uri.
Daca ar fi sa aleg Nissin, raman la Di-866 mark II, blitz cu care am avut ocazia sa ma joc, singura bila neagra = constructia fragila. E cam la acelasi pret.
Dar cand se hotareste careva sa aduca blitzuri Yongnuo in tara ? sunt mult mai ieftine si chiar mai sofisticate ca Nissinurile astea.
Nu zic ca sunt rele, am si eu un Nissin 622MkII, dar la $150 iti iei un Youngnuo cu mai multa putere si ecran digital (cu mult mai multe setari si functii)
de ce ar aduce cineva blitzuri Yongnuo ca mai apoi sa le vanda la pret triplu cum se procedeaza la noi cu orice e ieftin si se poate obtine profit mare, e asa greu sa ti-l procuri singur de pe ebay? doar tu ai de castigat din asta, un produs bun la un pret imbatabil. iti pot spune ca 90% din echipamentele studioului meu de la mici accesorii la standuri lumini modificatori umbrele softbox-uri etc.(printre care si blitzuri yongnuo) sunt procurate direct prin achizitii pe ebay direct la sursa, as fi platit bani grei sa le procur de pe piata din romania de la intermediari la preturi aberante. se cere in anunturi 490lei pe un yn560III sau 350lei pe versiunea 2 in romania cand pe ebay am dat pe ele 240 respectiv 200lei, nu mai zic de yn568ex, in fine…e liber fiecare sa traiasca in teapa lui.
Fiecare e liber sa aleaga ce vrea. Din punctul meu de vedere, „copiile ieftine chinezesti” (blitzurile Yongnuo) nu sunt o solutie. Nu m-as putea prezenta la un shooting, la o agentie sau la un eveniment cu aparat Full Frame si blitz Yongnuo…
🙂 romanii sunt experti in a vrea/dori si cere/primi gratis ceva. Tare sunt curios la ce groapa de gunoi gasesti tu SB700 la 450 ron. Cand ai gasit anunta-ne ca vanatori de gratuitati sunt peste tot. Esti dezinformat la greu. Faptul ca iti erijezi postura de fotograf nu inseamna ca esti si bine informat. de samsari si bisnitari de aparatura foto "indoielnic" intrata in posesia unora suntem satui. Nici SB600 nu gasesti si nu se vinde la pretul aberant spus de tine. cat priveste 900 ron pt Nissin… nu ai vazut bine numarul de ghid? + noul panou de comanda? La 700 ti-l vand eu daca vrei, fara carcasa evident.
„Comentariul” tau este lipsit de orice valoare tehnica, in schimb e plin de o agresivitate nefondata. Esti superficial pentru ca invoci lucruri inexistente in comentariul pe care il critici, iar „argumentand” cu valoarea numarului de ghid mare (fara a tine cont de celelalte 2 valori care o insotesc!!!) demonstrezi ca habar nu ai nici de blituri si, prin extrapolare, nici de fotografie.
Ne framanta totusi o intrebare: ce faci cu carcasa blitului daca il vinzi fara carcasa? O pui pe mileul de pe televizor, sau pe cel de pe cuptorul cu microunde?
Cine a spus de SB-700 la 450 lei?! Ziceam ca nu merita 990 lei un Nissin Di700 ca la 1200-1300 lei se gaseste Nikon SB-700 (pretul lui Di700 + 300 lei) sau la 1100-1150 Canon 430EX II (pretul lui Di700 + 100-150 lei). Unde dracu am scris eu ca SB-700 e 450 lei?
Numarul ghid e o cifra de marketing. Di622 mark II are numar ghid 44, iar 430EX II Canon il are 43, si in practica e cu cel putin o treime mai puternic Canon-ul! Ca sa nu mai zic ca sunt cazuri particulare in care Nissin-urile nici macar nu expun corect in TTL.
Noul panou de comanda? Cu ce ma incalzeste?! Blitz-ul nu stie nici sa-i setezi distanta focala in mod Manual. Si pentru o mica diferenta, un sfert din pretul sau, sau mai putin, sunt alternativele Canon/Nikon!
Citeste mai bine comentariul, cred ca aberezi grav!
Daca vrei iti trimit niste teste comparative cu Nissin 622 mark 2 si canon 430 ex,in cazul in care vrei sa aflii care e mai puternic
Salut!
Si-a cumparat cineva modelul pentru nikon?
Daca da sa comenteze aici si sa imi spuna daca a intalnit probleme, eu am nissin di700 si am intalnit unele probleme legate de firmware cred.
Multumesc!
Bogdan, in ce sens probleme legate de firwmare? Cum se manifesta?
Intalnesc o problema la Nissin:
Nissin Di622 Mark II, fata de SB-700 (pe care de asemenea il detin) subexpune, inclusiv la bounce in tavan.
Exemplu: in mod TTL ca sa aibe intensitatea lui SB-700 –> trebuie sa fac compensarea de blitz din D90 la +1 si 622-ul sa-l compensez si pe el tot la +1.
Are sens sa ma gandesc la trimis la garantie, sau asa sunt aceste blitzuri (Nissin in general) si nu fac decat sa pierd timp si banii pt. transport ? (nu sunt bucurestean)..
Am cumparat acest blitz de black friday cu 589 ron , super pret dupa parerea mea.Am o intrebare pentru posesorii acestui model referitor la asist beam , este foarte foarte slaba lumina rosie pentru autofocus , aproape insesizabila. Asa este si la ale voastre sau este al meu defect ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Salut !
Am achizitionat si eu blitzul la Black friday, pana acuma inca nu am ce sa ii reprosez. Poate cu timpul vor aparea. Vom vedea.
salut
nici eu nu ma plang de nimic in afara assist beamului .
assist beamul la blitzul tau cum merge?
de exemplu in bezna totala la 5 metei poti focaliza OK?
se vede lumina rosie puternic?