Nikon AF-S 35mm f/1.8G
Nikon AF-S 35mm f/1.8G

Nikon a prezentat la CES 2014, un nou obiectiv dedicat aparatelor foto cu senzor in format FX (Full Frame). Este vorba despre noul Nikkor AF-S 35mm f/1.8G, un obiectiv cu o formula optica noua, compusa din 11 lentile dispuse in 8 grupe, care include si cate un element asferic si unul de tip ED, dar si motor de focus intern Silent Wave Motor.

Noul obiectiv functioneaza atat cu aparatele foto Nikon cu senzor Full Frame dar si APS-C, dar nu trebuie totusi confundat cu actualul obiectiv Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8G , dedicat camerelor cu senzori DX….

Alte specificatii tehnice importante: diafragma este formata din sapte lamele rotunjite, factorul de marire maxim este 0,24x iar distanta minima de focus este de 25cm. Obiectivul accepta filtre cu diametrul filetului de 58mm.

Noul obiectiv va fi disponibil comercial incepand cu luna Februarie la un pret estimativ de 599 Euro.

Tot astazi Nikon a lansat si DSLR-ul entry-level Nikon D3300 alaturi de noul obiectiv de kit 18-55mm f/3.5-5.6 VR II, retractabil.

Nikkor AF-S 35mm f/1.8G, specificatii tehnice pe scurt:

  • Distanta focala: 35mm (FX)
  • Distanta focala perceputa pe DX: aprox. 52mm
  • Diafragma f/1.8-16
  • Numar lamele diafragma: 7 (rotunjite)
  • Formula optica: 11 elemente / 8 grupe (1 element ED, 1 asferic)
  • Focalizare: interna, Silent Wave Motor
  • Factor de marire: 0,24x
  • Distanta minima de focus: 0,25m
  • Diametru filet filtru: 58mm
  • Diametru x Lungime: 72mm x 72mm
Nikon AF-S 35mm f/1.8G
Nikon AF-S 35mm f/1.8G

 

4 COMENTARII

  1. Bravo lor! 35-ul 1.8G actual, este printre cele mai bune 35-uri de pe piata, iar cand te uiti la pret nu-ti vine sa crezi. Este rapid si sharp, mai sharp decat 50mm f/1.8G, care la randul sau este mai sharp decat 50mm 1.4G. Asta e, Respect!

    Sigma are obiective cu optica superba, pentru sectorul entuziast/amator pretentios, sunt foarte bine. Pentru profesionisti nu! inca si-au pastrat "traditia" cu un exemplar bun si 7 proaste. AF haotic si asa mai departe. Nici macar USB dock-ul nu le corecteaza pe multe dintre ele, am citit destul despre particularitatile astea lor. Inclusiv seria ART.

    35mm 1.4G si 35mm 1.4L, sunt fixe care fac diferenta atunci cand te prezinti in fata unui client pretentios, dar ca amator nu se prea justifica investitia, decat daca ti s-a pus pata pe unul, ca oricare avem pitici pe creier la 1-2 obiective :).

    Canon-ul nostru nu scoate decat balarii de 3-4000 lei, fixe de 24, 28 si 35mm, cu stabilizare, efectiv n-avem niciun 50mm de "Doamne ajuta". 1.8 II e incomplet (mergea alta constructie si un USM sau STM, plus alt inel de focus, FTM, si pozitionat altfel). Iar 1.4 USM, are o optica medie, dar cand vezi ce flare si aberatii are…. iti piere cheful de pozat. Cand mai vezi si ce erori de focus are micro-USM-ul ala, iti dau cu pumnii in cap.

  2. Nu stiu ce sa zic cu DSLRul entry level, la 650 euro nu pare sa atraga prea multi clienti noi.

  3. Pentru cei care de abia incep sa lucreze cu un DSLR, noul D3300 e ok, zic eu. Mai ales ca are si modul GHID ca sa te ajute la inceput.

    Liviu, nu stiu ce sa zic, eu prefer un DSLR decat un Fuji. Si probabil mai sunt ca mine. Depinde acum si de nevoile fotografice ale fiecaruia.

    Cat despre noul 35mm pentru FX, e pentru cei care sunt mai pretentiosi, sau cum zice Cosmin, care li se pune pata sau au cativa pitici pentru anumite obiective. Eu nu prea ii vad locul in gama FX, decat daca vrei o perspectiva mai wide un pic fata de clasicul 50mm.

Comments are closed.