Compania Fujifilm a anuntat acum cateva momente lansarea a doua noi aparate foto bridge super-zoom cu senzori CMOS de 16 megapixeli si factor de zoom 42x si respectiv 30x.

Tot astazi Fuji a lansat si aparatele Fuji X100s si Fuji X20.

Fuji HS50 EXR

vezi-promotia-acum

Fuji HS50EXR
Fuji HS50EXR

Noul varf de gama in categoria aparatelor foto bridge de la Fuji, modelul HS50 EXR se evidentiaza in primul rand prin noul obiectiv cu factor de zoom 42x care ofera o distanta focala echivalenta 24-1000mm si o diafragma f/2.8-5.6, o performanta impresionanta pentru un aparat din aceasta clasa.

Fuji HS50 EXR este construit in jurul unui senzor nou, CMOS EXR II de 16 megapixeli si diagonala de 1/2 inch, iar sistemul autofocus cu detectia fazei asigura cel mai scurt timp de focalizare dintre toate aparatele foto bridge lansate pana acum (conform statisticilor Fuji). Punerea la punct se realizeaza in nu mai putin de 0.05 secunde, iar intarizerea la declansare este de 0.01 secunde.

Totodata, Fuji HS50 EXR include si noul procesor de imagine EXR II de la Fuji, acelasi pe care l-am vazut si pe noul Fuji X20 si X100s, lansate tot astazi. Pentru a asigura o calitate a imaginilor foarte buna pe toata plaja de distante focale, noul aparat foto bridge Fuji HS50 EXR este dotat cu un sistem hibrid de reducere a vibratiilor, care include atat elemente optice in miscare dar si rutine software avansate. Sistemul optic al obiectivului este format din 17 elemente, dintre care 15 elemente sunt tratate antireflex cu tehnologia Fujinon Super EBC.

Fuji HS50EXR
Fuji HS50 EXR

Fuji HS50 EXR include si un ecran LCD rabatabil cu diagonala de 3 inch si 920.000 de pixeli dar si un vizor electronic de inalta definitie.

Pe langa imagini statice (in format JPEG, RAW sau RAW+JPEG simultan), Fuji HS50 EXR poate inregistra si filme in format Full HD 1080P/60fps cu focalizare automata continua si sunet stereo. Optional, datorita conectorului pentru microfon, se poate atasa un microfon extern pe patina pentru blitz. Aparatul include un buton dedicat pentru pornirea si oprirea inregistrarii video dar si un buton „Q” pentru a accesa rapid cele mai importante setari ale imaginii.

Fuji HS50 EXR poate fi utilizat atat in modul Auto Inteligent (care include, printre altele, 108 scene prestabilite pentru majoritatea situatiilor de fotografiere) dar si in modurile semi-automate sau manual (P/A/S/M). In modul macro Fuji HS50 EXR poate focaliza de la 39cm fata de subiect.

Fuji HS50 EXR este alimentat de la un acumulator tip Li-Ion care asigura o autonomie de aproximativ 500 de cadre, conform specificatiilor oferite de producator.

Fuji HS50 EXR va fi disponibil comercial incepand cu luna Martie la un pret aproximativ de 549 Euro.

Fuji HS50 EXR
Fuji HS50 EXR

Fuji HS35 EXR

Alaturi de varful de gama HS50 EXR, Fuji a lansat astazi un aparat foto bridge mai acesibil, de buget, modelul HS35 EXR. Acesta este construit in jurul unui senzor CMOS de 16 megapixeli 1/2 inch, are un obiectiv cu zoom optic 30x f/2.8-5.6 echivalent al unei focale 24-720mm, inregistreaza video Full HD 1080 30p si are un ecran LCD rabatabil de 3 inch.

Practic, exceptand factorul de zoom mai moderat, Fuji HS35EXR este similar modelului HS50 EXR, dar la un pret ceva mai accesibil: 399 Euro (disponibil din Martie).

 

15 COMENTARII

  1. Salut ! Ce parere aveti despre modelele putin mai vechi HS25 respectiv HS30? As dori sa achzitionez un aparat din clasa bridge si m-am orientat catre modelul HS25. Ce ziceti merita investitia? Aparatul il achizitionez pentru uz personal si nu visez la performantele unui dslr. Doresc un aparat mai micut si mai usor de transportat dar care sa fie ceva mai mult fata de un compact. Multumesc si scuze daca am postat unde nu trebuia.

    • Fuji HS30 este unul dintre cele mai reusite bridge-uri ale anului trecut. Asadar, nu am nici un motiv pentru care nu vi l-as recomanda. In ceea ce il priveste pe Fuji HS25, nu am avut ocazia sa lucrez cu el, dar pentru ca diferenta de pret intre cele doua nu este chiar foarte mare, as merge fara retineri pe Fuji HS30 de aici.

      • Multumesc pentru raspuns! Interesul meu pentru HS25 era din cauza acumulatorilor obisnuiti fata de cel dedicat la HS30. Ma gandesc la o autonomie mai mare si la posibilitatea inlocuirii cu costuri ceva mai reduse in cazul unei defectiuni sau chiar si a „imbatranirii” acumulatorului dedicat in timp. Multumesc din nou pentru raspuns si timpul acordat!

      • Multumesc pentru raspuns! Interesul meu pentru HS25 era din cauza acumulatorilor obisnuiti fata de cel dedicat la HS30. Ma gandesc la o autonomie mai mare si la posibilitatea inlocuirii cu costuri ceva mai reduse in cazul unei defectiuni sau chiar si a imbatranirii acumulatorului dedicat in timp. Multumesc din nou pentru raspuns si timpul acordat!

      • Asta cu acumulatorii obisnuiti vs cei proprietari Fuji e cu dus si intors: un set de 4 acumulatori performanti costa cam 50 de lei si va trebuie cel putin doua seturi pentru a avea o autonomie decenta (de obicei un set AA ofera o autonomie chiar mai redusa decat un acumulator dedicat!).

        Asadar, as lua oricand un aparat cu un acumulator dedicat (,) care tine mai bine din prima si as mai lua un acumulator de rezerva (80-90 ron) care mi-ar asigura o autonomie extinsa oricand. In plus, din experienta, eu schimb seturile de acumulatori AA (de la blitzuri) in fiecare an, pentru ca se strica repede si le scade autonomia foarte mult (in timp).

        De ce sa dau 100 ron / an pe doua seturi de acumulatori cand pot lucra linistit 3-4 ani cu aceeasi doi acumulatori ai aparatului (la Canon de exemplu n-am schimbat acumulatorul care a venit cu camera de 4 ani si merge ca in prima zi…)? 🙂

      • Dupa un studiu mai aprofundat am ajuns la aceeasi concluzie si anume ca un acumulator dedicat rezista mai mult in timp. In plus acumulatorul dedicat al lui HS30 pare a fi dupa toate parerile unul din punctele forte (aproximativ 500-600 cadre vs 300-350 la HS25 cu acumulatorii AA).In cazul in care voi achizitiona o camera foto bridge aceea va fi HS30 . Diferentele intre cele doua nu sunt foarte mari dar totusi demne de luat in seama avand in vedere pretul apropiat. Din cate am citit pe site-ul producatorului (http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/compare/index.html?m=FinePix%20HS25EXR%20%2F%20HS28EXR&m=FinePix%20HS30EXR%20%2F%20HS33EXR) HS30 suporta si formatul RAW, are un viewfinder mult mai bun, o autonomie aproape dubla (gratie acumulatorului dedicat de care eu ma feream la inceput), o greutate ceva mai mica tot din cauza acumulatorlui si cam asta ar fi. In plus, HS25 cred ca este cumva un model de trecere, daca pot spune asa, intre HS20 si HS30. In concluzie pentru o diferenta de pret nu foarte mare se merita sa achizitionezi un model mai nou care, cel putin teoretic, ar trebui sa rezolve cateva din neajunsurile modelului precedent.
        Sper ca mica noastra discutie sa ajute si alte persoane care doresc sa achzitioneze unul din modelele prezentate.
        Multumesc pentru sfaturi!

  2. Eu am un HS20EXR de care sunt foarte(englezii spun că noi folosim mult-chiar obsesiv- acest cuvânt şi îi diminuăm importanţa)mulţumit.De Ce? Pentru că realizez poze decente calitativ,în orice condiţii de timp,mediu şi spaţiu.Comparaţiile le fac cu pozele din presa online când participăm la diferite evenimente.Ştiu că şi ale lor şi ale mele sunt instantanee.La cele artistice,prelucrate,regizate bineînţeles că nu mă bag.
    Prietenii care primesc poze de la mine sunt mulţumiţi(fără a avea această obligaţie,ca să nu mă supere).

  3. La pretul lui HS50 EXR, mai pui putin si iei X-S1, care este mult mai bun. HS30 este un bridge bun, l-a luat cineva pentru fetita lui, l-am butonat, mi-a placut ce vad la el pentru un compact. Asta e doar un "refresh" dupa cum ai zis intr-un articol despre noile compacte.

  4. Buna seara. Am si eu o intrebare, care este diferenta dintre Fujifilm – HS35 si HS30 mai exact?
    Vreau sa-mi cumpar un Fujifilm – HS35 iar diferentele de pret dintre HS 30 SI HS 35 sunt destul de mari, am gasit un HS30 SH dar inca in garantie ca nou la 900 ron iar pe piata HS 35 sunt undeva la 1600 ron noi.
    Multumesc!

      • Ce anume imbunatatiri are fata de celalt („HS35 e varianta noua a lui HS30, lansata anul acesta, putin imbunatatita”)?
        Stiu despre HS50 ca e cap de lance la acest moment insa nu sunt nici profesionist si nici nu-mi permit pretul , ma interesa strict pentru uz personal ca si trecere de la o camera ”casnica” la una mai Pro.
        Va citez: „Fuji HS35EXR este similar modelului HS50 EXR, dar la un pret ceva mai accesibil: 399 Euro”, din aceasta cauza am intrebat, daca acest HS35 e vizibil superior lui HS30, in ideea ca daca e foarte aproape de HS30, asa cum am precizat anterior, am gasit la 900 lei HS30 si mi-a parut destul de ok pretul, asta in varianta care HS35 ar merita sau nu efortul de diferenta !

  5. Buna! Doresc sa imi cumpar un bridge din aceasta gama. As dori sa stiu daca mai sunt de actualitate si care dintre HS50 si HS35 imi recomandati. Am citit reviewuri pe mai multe siteuri si unele spun ori ca sunt la egalitate, ori chiar ca HS35 este mai bun. Avand in vedere ca HS50 ar trebui sa fie varianta mai buna a lui HS35, spre care ar trebui sa ma orientez in final si de ce? De asemenea, de unde as putea sa le achizitionez? Multumesc frumos!

Comments are closed.