O noua metoda ingenioasa a hotilor de aparatura foto care ar trebui sa ne puna in alerta. O inregistrare video realizata la sfarsitul anului trecut prezinta o metoda inedita prin care doi sau mai multi agresori pot fura obiectivul aflat pe DSLR-url purtat la gat. Probabil putini ne-am fi gandit la o astfel de metoda si, mai degraba, ne-am asigura geanta sau rucsacul foto impotriva hotilor. Ei bine, iata ca nici aparatul sau obiectivul foto purtat in ‘siguranta’, de gat, nu scapa de ‘mainile agile’ ale raufacatorilor. Imaginile de mai jos sunt filmate cu o camera video montata pe bordul unei masini si prezinta metoda prin care grupul de agresori actioneaza.

Desi aceasta secventa este inregistrata in Rusia, atentie la modul in care va portejati aparatele de hoti si la noi. Este foarte probabil ca aceasta metoda sa fie „adoptata” si in Romania, acum ca videoclipul a ajuns popular pe internet…

Citeste si: Cum sa iti gasesti aparatul foto furat sau pierdut.

O noua metoda ingenioasa a hotilor de aparatura foto
O noua metoda ingenioasa a hotilor de aparatura foto

Via Petapixel

17 COMENTARII

  1. Poate e ceva regizat… dar nu imposibil. Astia sunt in stare sa faca si pe dracu. Problema e cand cumperi echipamentul de la ei (okazii.ro, fotomarket.ro sau site-uri similare), il vezi mult sub pretul pietei si tinzi sa crezi ca are nevoie urgenta de bani.
    Toate bune pana pateste ceva si il trimiti la un service autorizat, unde verificat dupa serie apare ca furat. Atunci, chiar daca scapi de problemele legale (de asta e bine sa pastrezi chitantele de la curierat/posta), prejudiciul nu ti-l mai acopera nimeni, ramai cu paguba, si multi dintre noi ramanem si cu constiinta patata ca am folosit bunul cuiva.

    Stim cu totii cat de greu e sa ne cumparam echipamentul. Eu nu m-as impaca cu ideea sa stiu ca iau un obiectiv furat pentru care altul plateste 2-3 ani rate la banca.

  2. Filma fix momentul cand i-a luat obiectivul? In special ca sunt si chipurile lor acolo, Politia i-ar salta imediat de acasa. Nu vad ce ar demonstra cu asta, iar un simplu trecator cu masina e mai greu de crezut. Dar da, e o realitate dura, cam asa se intampla. Cred ca 30-40% din produsele fara cutie, sunt furate, sau provenite din bisnita, ia cu un pret de la X si da la Y cu altul. Aparatele foto (sau orice alte electronice), vandute fara incarcator original, pun un semn de intrebare. Mai mult ca sigur sunt furate de cineva, extreme situatiile cand proprietarul l-a pierdut si a luat un replace.

  3. Cosmin Dumitru m-am uitat din nou la clip si in special la stop-cadrul postat de mine in articol. pare filmat cu un dah-cam al unui autocar (par a fi doua astfel de autocare unul langa altul, ambele cu fata spre 'scena' iar grupul de persoane care vine din dreapta ar putea fi niste turisti care se reintorc la autocar (toate autocarele moderne au astfel de camere in fata, spate si chiar si in alterale)

  4. Da, probabil este o astfel de filmare, am vazut si la noi autocare dotate cu dash-cam. Oricum, se poate fura astfel, si asta e cel mai important. Atentie la neatentie :).

  5. Jos palaria! Rromanii sunt ingeniosi!
    Da, turistii au DSLR-ul bine fixat la gat, dar nu se gandesc sa isi asigure si obiectivul. In plus, SUNT multe obiective care sunt mai scumpe decat corpul aparatului, asa ca merita efortul! Ai avantaje si la palasarea obiectivului furat: un obiectiv ultra-special, degaba costa 5.000 Euro, greu sa gasesti specialisti interesati. Dar daca intr-un oras cu vocatie turistica extrem de puternica vinzi convenabil „cel mai bun obiectiv travel zoom”, vei gasi repede clienti …

  6. traducerea bruta a celui de-al doilea comentariu de pe youtube:

    The bases as such is not a problem to organize, St. Petersburg reporters like even came several times with the police and in the Smolny, but were refused. In this case, one colleague that showed identity RIA "News" and the serial number of equipment in the department of the then police after her five subchikov (maybe even just those) insolently took the camera to the McDuck on Malaya Morskaya, got it all back intact after 15 minutes, even in a bag.

  7. Am fost acolo in calitate de antropolog si fotograf si intr-adevar am auzit de foarte multe intamplari mai putin fericite in special in Moscova si Sankt Petersburg.

    Nu vad o solutie imediata dar cred ca ar fi mai ok daca fotografii ar avea contact mereu cu camera. Eu am renuntat la neckstrap si il tin in mana pana imi fac treaba, dupa care il bag in rucsac. De asemenea, daca mi se pare ceva „dubios” nu scot camera.

  8. In Rusia e ceva normal sa fie camere video instalate la bordul masinilor. pana si proprietarul unei Lada vechi si-o monteaza, in caz de accident al scuteste de belele daca e nevinovat, in concluzie cred ca filmuletul e Real 100%. Deci Grija dragi fotografi..

  9. Aviz amatorilor!! Nici macar pe camera foto montat, un obiectiv nu e in siguranta, daramite in geanta. Si atunci cind si geanta este binisor umflata cu mai multe obiective, atunci „tentatia” e si mai mare. Pai daca e asa, atunci „mirrorless te iubesc”, esti mic si pot fi cu ochii pe tine tot timpul, valabil doar in varianta cu un singur obiectiv…

  10. :))) imi pare rau pentru tip , dar e si amuzant , cam asa fac romii , aceeasi metoda

  11. Metoda clasică ţigănească prin învăluire şi distragerea atenţiei !
    De exemplu, la Barcelona se fură camerele, mai ales de la asiatici, fie din mâna celor neatenţi prea preocupaţi cu pozatul, fie hoţii se oferă să le facă poze de familie şi imediat o iau la fugă concomitent 3-4 complici…

Comments are closed.