Daca tot e zi de weekend, zic sa ne distram putin. Insiprat de un articol de pe DP School, am scris mai jos o lista cu cele ce ar putea fi „Cele 10 Porunci ale Fotografului entuziast”. Desi este vorba despre DSLR-uri, in linii mari poruncile se aplica indiferent de aparatul de fotografiat folosit. Voi ce ati mai adauga? Haideti sa continuam lista, in comentarii!

  1. Ce vezi prin „vizor” acela va fi si rezultatul fotografiei.
  2. Porunca I se aplica doar daca inveti si intelegi modul de functionare al aparatului DSLR si, mai ales, cum sa lucrezi cu lumina in favoarea ta! Este obligatoriu!
  3. De cele mai multe ori, secretul fotografiilor reusite este anticiparea.
  4. Ai suficient timp si subiecte de fotografiat pentru a putea folosi tot echipamentul foto de care dispui. Nu te grabi.
  5. Cele mai reusite fotografii pe care le vezi si le admiri nu sunt rezultatul unei intamplari! Sunt rezultatul unei planificari minutioase si o intelegere foarte buna a procesului fotografic.
  6. Chiar daca acum ai un DSLR, nu e cazul sa te opresti aici! Tot timpul trebuie sa inveti si sa iti imbunatatesti stilul si cunostintele fotografice.
  7. Daca ai un DSLR, nu trebuie sa devii „sclavul” modului „Manual”. Mai important este sa intelegi functionalitatea si modul cum DSLR-ul te poate ajuta pentru a-ti atinge scopul final. Rezultatul e mai important decat modul in care ai ajuns la el!
  8. Chiar daca nu este evident, majoritatea fotografiilor pe care le vezi on-line sunt post-procesate intr-o masura mai mica sau mai mare. Nu fii un „purist” al fotografiei si invata sa utilizezi tehnicile moderne, dar nu trebuie sa cazi nici in extrema cealalta.
  9. Desi declansezi de zeci de ori pe zi, trebuie sa fii constient ca doar cateva dintre fotografii iti vor fi utile si, mai ales, doar cateva vor fi reusite. Anticipeaza rezultatele si fii creativ.
  10. Nu ai nevoie de obiective sau aparate costisitoare pentru a ajunge la rezultate bune si foarte bune. Este mai important sa iti cunosti foarte bine echipamentul de care dispui acum!

Sursa.

7 COMENTARII

  1. "Nu ai nevoie de obiective sau aparate costisitoare pt a ajunge la rezultate bune si foarte bune!" – cel mai true:)..pacat ca majoritatea crede ca fotografia se poate doar cu obiective si aparate PRO..incat se poate cu orice..doar viziune buna sa ai:)..si creativitate

  2. Articolul este bun, dar limba romana lasa foarte mult de dorit. Se spune "trebuie sa fii", cu doi "I", nu cu unul, asa cum pluralul cuvantului fotografie e fotografii, nu fotografi. Cunostinte se scrie cu un "i" si nu cu doi. Pacat, mare pacat ca nu corecteaza nimeni aceste greseli flagrante.
    In rest, felicitari pentru initiativa.

  3. Calin, ma alatur si eu in demersul pentru scrierea corecte a limbii romane; trec direct la observatii :
    a) la punctul 7 – "devi" trebuie inlocuit cu "devii";
    b) la punctul 8 – "Nu fi un purist" trebuie inlocuit cu "Nu fii un purist";
    c) la punctul 9 – in prima instanta, verbul "a fi" a aparut scris corect : "trebuie sa fii constient", insa mai la vale te-ai razgandit (cu rezultate nebenefice) si ai scris "Anticipeaza rezultatele si fi creativ", pe care trebuie sa-l inlocuiesti cu "Anticipeaza rezultatele si fii creativ".
    Daca initiativa ta nu ar fi demna de incurajare, nu m-as fi "obosit" sa iti atrag atentia asupra acestor greseli elementare. Gandeste-te numai la impresia pe care au lasat-o acei inalti demnitari straini care au aparut, in diferite ipostaze, unul cu pantofii gauriti in talpa, iar altul cu ciorapii gauriti la varful degetelor …

  4. Cel mai bun aparat de fotografiat nu este DSRL-UL nu este compactul ci este aparatul in spatele caruia sta cel mai bun fotograf ,asa graia raposatul artist fotograf IAROVICI si trebuie sa recunoastem ca avea dreptate.

  5. Acum creativitatea e la indemina tuturor datorita performantelor aparatelor de ultima generatie .Dar ia incercati sa fotografiati cu un Smena sau un Zenit bineinteles pe film si restul de creativitate sa o realizati cu ajutorul clasicului aparat de marit si a tehnicilor aferente lui.Atunci sa vorbim de ARTA.

Comments are closed.