Canon 60D
Canon 70D ar putea arata asa…

Deoarece acum pot sa confirm lansarea lui Canon 70D pe 23 Aprilie, sa vedem care sunt cele mai noi informatii despre urmasul lui 60D si specificatiile tehnice pe care le aduce in plus.

UPDATE: Canon 70D a fost lansat oficial. Detalii si pret aici.

Dupa lansarea lui Nikon D7100 si al sau senzor APS-C fara filtru AA, este clar pentru Canon ca nu mai poate bate pasul pe loc mult timp cu acelasi senzor de 18 megapixeli cu care ne-am obisnuit. Din pacate, se pare ca 70D va continua aceasta mica „traditie” a companiei nipone si va include acelasi senzor ca si Canon 100D lansat in martie.

Totusi, pentru a compensa, compania va include in noul Canon 70D atat un modul GPS cat si modulul Wi-Fi pe care l-am intalnit in 6D. In plus, noul 70D va avea un body ceva mai voluminos, construit din aliaj de magneziu si etanseizat impotriva stropilor de apa, adica un fel de mini-7D. Ecranul LCD va fi de tip multi-touch (similar 650D/700D).

Asadar, lista specificatiilor lui Canon 70D pe care le stim in acest moment:

  • Senzor CMOS 18MP
  • Procesor DIGIC V
  • Rafala 6.5fps
  • 1 slot SD
  • Wifi
  • GPS
  • Ecran 3.2″ Touch
  • Body din aliaj de magneziu
  • Etanseizat impotriva interperiilor

Practic Canon 70D revine unde a ramas 50D din punct de vedere al bodyului si al constructiei, urmand ca viitorul 7D Mark II sa fie aparatul pe care il asteptam cu totii, cu senzor nou si functionalitati extinse.

Asadar, mai multe informatii o sa pot sa va spun pe 23 Aprilie, dupa lansarea oficiala. Apoi, a doua zi, pe 24 Aprilie ne pregatim si pentru o lansare Panasonic, dar despre asta am sa va pot spune la momentul potrivit…. 🙂

7 COMENTARII

  1. Deci, clar nu merita upgrade de la 60D la 70D. Tot nu inteleg de ce conteaza asa mult carcasa aia din aliaj, ca nu-ti iei aparat foto sa bati cuie cu el. Si chiar si fara ea, vechiul 60D nu e deloc fragil in mana, e foarte solid si fara carcasa din aliaj de magneziu. E mai robust decat Nikon D7000 care-i jumate metalic, dar pare plasticos. GPS si Wi-Fi din punctul meu de vedere sunt mofturi si fite, un fotograf n-are nevoie de ele. Touch-screen-ul poate fi util cand fotografiezi in live-view, sau filmezi. Probabil are si un AF continuu in modul video (ramane de vazut).

    Senzorul e clasicul de 18 megapixeli de ani de zile, eu nici macar nu cred ca au facut senzori noi cap-coada in toti acesti ani, sunt de parere ca toate beneficiile aduse sunt schimbari in soft, ca senzorul e acelasi de la 550D si primul 7D. Asteptam 7D mark II.

  2. Tare mi-a fost frica de stirea asta, dar pana la urma s-a materializat. Va trebui sa aiba un pret al naibii de bun pentru ca cei care deja au 60D sa faca upgrade. Sunt convins ca din ce in ce mai multi canon-isti care utilizeaza camere din gama apsc si care inca n-au apucat sa investeasca o avere in obiective se vor uita cu jind spre nikon D7100.

  3. Revenirea la corpul din aliaj de magneziu, dincolo de avantajul direct (pe care il voi explica mai jos), mi-a dat sperante. E un semn bun ca lui 70D i se va acorda mai multa importanta si atentie. Ba chiar si faptul ca procesorul de imagine este mai vechiul Digic 5 si nu recent lansatul Digic 6 arata faptul ca dezvoltarea lui 70D a durat ceva mai mult, acordandu-i-se importanta cuvenita, si nu se va incadra in categoria „consumer cameras”.
    Este interesant de vazut daca au inclus din nou functia de ajustare a microfocusului, existenta la 50D insa pierduta pe drum la 60D si daca au pastrat ecranul rabatabil. Personal cred ca il vor pastra, ultimele lansari punand accent pe optimizarea functiilor de filmare.
    Ma astept, de asemenea, ca problema zgomotului de imagine sa fi fost luata foarte in serios si sa poata fi trecut si acest aspect la capitolul „motive de upgrade”.
    Revenind la avantajul corpului din aliaj de magneziu, spre deosebire de dl. Dumitru de mai inainte, ale carui comentarii le apreciez, eu il consider un mare plus. E adevarat ca nu mai traim in epoca in care aparatele foto bune erau opere tehnologice facute sa reziste si sa isi faca treaba la fel ca in prima zi si peste 30-40 de ani (unele chiar mult mai mult), dar un corp de aliaj de magneziu este o constructie monobloc (!), fara imbinari sensibile la fortele de torsiune si forfecare care apar in timpul utilizarii si transportului camerei, fara diferente de dilatare datorate coeficientilor de dilatare diferiti pentru plastic si metal si cu mai putine sanse (a se citi imbinari) de a lasa umezeala si praful fin sa patrunda.
    Pastrarea planului monturii paralel cu planul senzorului este un alt mare avantaj in cazul utilizarii intensive si mai ales pe teren. Sper ca nu se asteapta nimeni ca 100D sau 60D/650D/700D sa pastreze planeitatea ca in cazul unui aparat cu corp monobloc metalic.
    In plus pe un astfel de corp poti pune orice obiectiv compatibil cu montura EF fara griji. E adevarat ca regula este ca in cazul obiectivelor grele sa nu tii sistemul de gripul aparatului. Dar regula nu exclude aparita situatiilor din practica atunci cand montura va fi solicitata, cel mai adesea involuntar (transport, agatari, neatentie).
    Iar pentru cei fara probleme de inima, va invit sa va uitati la imaginile din link-ul de mai jos, pentru a vedea ce inseamna sa te poti baza pe niste aparate rezistente. E drept ca nu toti trebuie sa ajungem chiar acolo, dar iti da mai multa liniste stiind ca te poti baza pe un astfel de aparat.
    http://karlgrobl.com/EquipmentReviews/ThrashedCanons.htm
    In final, PRETUL: se pare ca pretul de lansare va fi 1199 USD. Personal cred ca va fi mai mare, urmand tendinta ultimelor lansari. Probabil undeva mai spre pretul initial al lui 7D, pregatind „terenul” si pentru succesorul acestuia din urma. Am gasit un comentariu pe internet, pe care il consider atat de bun (si la care subscriu 100%), incat il citez in original:
    Almost all Canon cameras are „good”, what everyone one wants is one that is „Great” for the price of one that is „Good” (Krob78)

  4. pina la urma s-a lansat aparatul sau nu?inca nu apar date noi despre canon 70d

Comments are closed.