In weekendul ce tocmai a trecut am avut ocazia sa testam primul Canon 70D care a ajuns in Romania. La doi ani de la aparitia lui Canon 60D (review), urmasul acestuia aduce o serie de imbunatatiri si specificatii tehnice noi care ar trebui sa ii convinga pe actualii posesori sa faca upgrade. Canon lauda noul senzor de 20 de megapixeli si ne vorbeste despre performante excelente la valori ISO ridicate. Dar, oare, se ridica noul 70D la nivelul asteptarilor? Aflam in continuare!

vezi-promotia-acum

Toate imaginile din acest test sunt neprelucrate.

Canon 70D

Canon 70D in test
Canon 70D in test (in imagine cu obiectivul Canon 40mm f/2.8 STM)

Specificatii tehnice:

  • Senzor CMOS nou, de 20.2mp
  • Sensibilitate ISO 100-12,800 (extins pana la 25.600)
  • Procesor DIGIC 5+
  • Sistem AF cu 19 puncte, toate tip “cruce” (similar lui Canon 7D)
  • Sistem AF “Dual Pixel” (continuu in Live View/Video)
  • Fotografiere in rafala cu 7 cps
  • WiFi integrat
  • Ecran LCD 3″, rabatabil lateral, sensibil la atingere
  • Video Full HD 60p, cu setari manuale
  • HDR
  • Expuneri multiple
  • Convertor RAW integrat
  • Slor de card SD/SDHC/SDXC
  • Conector HDMI, USB 2.0, microfon extern si declansator
  • Body din policarbonat
  • Acumulator LP-E6

Constructie si utilizare

Canon 70D are body-ul construit din policarbonat si, atat din punct de vedere al constructiei cat si al modului de utilizare seamana destul de mult cu Canon 6D (review) lansat anul trecut. Prima impresie alaturi de noul 70D este pozitiva, aparatul fiind mai solid decat ne-am astepta de la un body din policarbonat. Din acest punct de vedere este un pas inainte fata de modelul anterior, desi nu unul urias.

Canon 70D are butoanele amplasate aproximativ la fel cu cele ale lui 60D, singurele diferente notabile fiind cele doua butoane Menu si Info, care acum au fost pozitionate mai la indemana, in partea stanga langa vizor. Aparitia comutatorului Live View / Movie Mode similar celui intalnit pe DSLR-urile din gama superioara (Canon 7D de exemplu) si a noul buton pentru selectarea modului de focalizare aflat imediat langa declansator, in partea superioara a aparatului lasa impresia ca producatorul nipon a reproiectat seria xxD si conceptul ei, pentru utilizatorii avansati.

Si, daca tot am vorbit de partea superioara a body-ului, sa vedem cum arata si ce informatii prezinta ecranul LCD secundar. Similar vechiului 60D dar si lui 6D, Canon 70D vine cu un ecran LCD secundar simplu, care afiseaza principalii parametrii de expunere (ISO, timp de expunere, diafragma, numar de cadre ramase, modul de fotografiere si focus) dar care nu afiseaza informatii despre balansul de alb (WB) – o bila neagra pe care am criticat-o inca de la 60D. Totusi, in locul informatiilor despre temperatura de culoare, putem afla oricand daca functia WiFi este pornita sau nu… 🙂

Ecranul LCD aflat in partea superioara prezinta urmatoarele informatii:

Noaptea, sau in conditii de iluminare redusa, apasarea butonului pentru iluminare va produce urmatorul efect… 🙂

Ecranul LCD de pe spatele aparatului poate fi rabatat spre lateral si rotit pana la 180° si este foarte util, de exemplu, atunci cand se fotografiaza sau filmeaza de pe un trepied sau din unghiuri greu accesibile. Pentru protectie, ecranul poate fi intors cu LCD-ul spre carcasa (vezi foto sus). O alta noutate in seria xxD este ecranul LCD touch (sensibil la atingere), pe care Canon 70D il preia de la modelele lansate recent, Canon 700D si 100D (review). Practic, setarea parametrilor se poate face atat cu ajutorul rotitelor si butoanelor dedicate de pe body dar si direct prin atingerea ecranului LCD. In acest sens Canon 70D are o interfata similara lui 100D/650D/700D, cu ajustari minore care includ functionalitatile noi si specifice lui 70D.

In partea laterala-dreapta a aparatului se regaseste slotul pentru carduri de tip SD/SDHC/SDXC (foto sus) iar in partea opusa (lateral-stanga) se regasesc conectorii de imagine si sunet (HDMI, microfon etc), Canon 70D stand foarte bine la capitolul acesta.

In partea superioara se regaseste, bineinteles, patina pentru blitz extern dar si blitzul pop-up incorporat, care poate ilumina subiectul pana la o distanta de 7m. Rotita pentru selectia modurilor de fotografiere este cea clasica, cu care ne-am obisnuit deja la Canon, de remarcat fiind pozitia „C” (Custom) care permite salvarea setarilor aparatului (inclusiv modul de lucru) pentru a putea fi accesate ulterior mai rapid. Modul complet automat este semnalizat cu verde pe rotita de selectie, fapt care ne reaminteste ca avem in mana un aparat din gama mid-level a producatorului nipon, iar in centrul rotitei de selectie se regaseste butonul de blocare, care permite fixarea rotitei impotriva comutarii accidenctale (putin probabil, fie vorba intre noi…).

Toate imaginile cu body-ul lui Canon 70D le puteti vedea mai jos. In fotografii aparatul are montat obiectivul Canon 40mm f/2.8 STM.

Meniurile

Canon 70D are un meniu mult mai ‘stufos’ si mai complex decat m-am asteptat. Vine cu o serie de functii noi, printre care convertorul RAW integrat, HDR direct din aparat si expuneri multiple, functii care erau pana acum posibile doar cu firmware-ul custom de la Magic Lantern. Cele nu mai putin de 13 pagini ale meniului ascund multiple posibilitati de personalizare si functii extinse, care ii vor bucura pe utilizatorii avansati. Am fotografiat toate submeniurile, pentru a va putea face o idee cat mai clara despre functiile si posibilitatile de setare si personalizare oferite de Canon 70D. Meniul lui Canon 60D este disponibil si in limba Romana.

Ecranul in modul Live View, optimizat pentru setarea parametrilor cu ajutorul functiei tactile (touch-screen):

Ecranul principal, ce afiseaza parametrii de baza:

Meniul are structura clasica de la Canon dar este foarte ‘stufos’:

Nu in ultimul rand, Canon 70D preia modulul de procesare RAW de la Canon 700D/100D, oferind utilizatorilor in meniu o functie de conversie RAW integrata, cu ajutorul careia fisierele pot fi convertite in format JPEG direct in aparat, in urma ajustari unor setari de baza, precum balansul de alb, profilul Picture Style, modificarea contrastului, luminozitatii sau a saturatiei dar si cateva optiuni avansate, precum inlaturarea aberatiilor cromatice sau corectarea vignetarii.

Click pe imagini pentru marire:

De remarcat modurile custom ce permit personalizarea functionarii sistemului autofocus, Canon 70D incluzand acum o serie de functionalitati preluate de la modelul de varf, Canon 7D. Setarea prioriatii la declansare, atunci cand se foloseste sistemul AF Servo sau alegerea zonei de focalizare pe grupuri nu era posibila, pana acum, la nici un model din gama entry/mid-level de la Canon (doar de la 7D in sus…).

Si setarile avansate ale functiei AF aflate in submeniul Custom Functions:

Download: Manual de utilizare Canon 70D

Daca tot am vorbit de meniu si functiile noi, puteti descarca un manual de utilizare Canon 70D accesand linkul de aici. Este in format PDF, in limba engleza, si cuprinde instructiuni pentru ambele variante Canon 70D, cu sau fara WiFi. Manualul are 19MB.

Calitatea imaginilor, ISO si sistemul autofocus

Am pregatit aceeasi scena pentru testul de ISO cu care v-ati obisnuit deja in review-urile noastre. Am facut asta tocmai pentru a putea compara mai usor rezultatele. Iata cum se comporta noul senzor al lui Canon 70D la toate valorile ISO standard din intervalul 100-12800. Click pe sageti pentru navigare si pe imagini pentru vizualizare crop 100%.

Am pregatit si prima comparatie Canon 70D vs. Nikon D7100, pe care o puteti vedea aici.

Inainte de a continua, va reamintesc ca fotografiile din acest test sunt inregistrate cu un Canon 70D „BETA” si ar putea, teoretic, sa nu reflecte intru-totul calitatea produsului final, care va ajunge in magazine!

Canon 70D ISO 1600

Image 5 of 8

Download Canon 70D ISO test:

Imaginile din testul ISO pot fi descarcate la rezolutia originala (fisiere JPEG direct din aparat) accesand linkul acesta. (arhiva ZIP, 58MB)

Imagini de test inregistrate ziua:

Imagini inregistrate cu obiectivele Canon 40mm f/2.8 STM si Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 II.

Am avut surpriza sa constat ca noul sistem de masurarea a expunerii integrat in Canon 70D isi face treaba mai bine decat m-am asteptat. Acolo unde eram obisnuit sa compensez expunerea cu 0,7 sau chiar o treapta EV la Canon 5D mark II, la 70D nu a mai fost necesar, sistemul de masurare a expunerii alegand corect setarile pentru a obtine o imagine corect expusa, chiar si in situatii atipice (in contra-lumina, de exemplu).

Imagini de test inregistrate noaptea:

Cu obiectivul Sigma 35mm f/1.4 la f/1.4 si ISO 3200. Bineinteles, imaginile sunt neprelucrate. Calitatea imaginilor este foarte buna, chiar si la aceasta valoare ISO, iar sistemul AF isi face treaba bine, chiar si in noaptea sau in lumina redusa. In plus, balansul de alb automat se descurca foarte bine in a reda culorile asa cum trebuie, o surpriza placuta pentru mine avand in vedere experientele din trecut cu aparatele de la Canon…

Nivelul de detalii, senzorul de 20,1 megapixeli

Ca sa va faceti o idee asupra nivelului de detalii inregistrat de noul senzor CMOS de 20 de megapixeli v-am pregatit cateva imagini crop 100% din cadrele pe care le-ati putut vedea mai sus.

Imaginilie sunt inregistrate cu obiectivele Canon 40mm f/2.8 STM si Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 II in modul Prioritate de Diafragma, la f/8. Cu ‘sticla’ de calitate, Canon 70D poate surprinde niste imagini excelente din punct de vedere al detaliilor.

Urmatorul sample este la ISO 3200, noaptea, crop 100% cu obiectivul Sigma 35mm f/1.4:

Sistemul AF nou, cu 19 puncte tip ‘cruce’

Sistemul AF nou, format din 19 puncte de focalizare (toate tip cruce) pare a fi pe placul fanilor fotografiei wildlife/de actiune. Pentru prima data in gama mid-level APS-C, Canon lanseaza un DSLR care se lauda cu adevarat cu performante imbunatatite in ceea ce priveste sistemul AF si care ar putea concura, poate, chiar cu celebrul Canon 7D, peste a carui tehnologie au trecut deja cativa ani… Cel putin teoretic, datorita configuratiei cu 19 puncte, sistemul AF pare preluat de la 7D. Similar lui 7D, functionalitatea sistemului AF poate fi ajustata din meniu (vezi foto mai sus) pentru a se adapta situatiilor de fotografiere, inclusiv selectarea manuala a grupelor de puncte AF. Sa nu uitam nici capacitatea de fotografiere in rafala a lui 70D: nu mai putin de 7 cadre pe secunda. Bufferul poate stoca pana la 26 de cadre JPEG la rezolutie maxima, sau 12 fotografii RAW.

Digic 5+ si sistemul AF Dual Pixel

Noutatile aduse de noul sistem AF cu 19 puncte de focus nu se opresc insa aici. Canon 70D vine cu procesor de imagine Digic 5+ si, odata cu el, a fost imbunatatit si sistemul de focalizare continua. In acest sens, pixeli dedicati de pe suprafata captorului au rolul de a analiza imaginea si de a asista punerea la punct in modul Live View sau in timpul filmarii (prin detectarea diferentei de faza), cu viteze imbunatatite fata de cele cu care eram obisnuiti in prezent. Astfel, sistemul “Dual Pixel AF” al lui Canon 70D se lauda cu viteze de pana la cinci ori mai mari atunci cand ne referim la focalizarea in Live View sau in timpul filmarii (evident, cu obiectivele dedicate cu motor STM). O explicatie mai in detaliu despre tehnologia Dual Pixel puteti citi aici.

Cum filmeaza Canon 70D?

Canon 70D inregistreaza secvente video de maxim 29 de minute, la o rezolutie maxima de 1980×1080 60p (30, 25, 24 fps) cu sunet stereo, in format MPEG-4 (compresie H.264). Din meniu sunt disponibile setari manuale in ceea ce priveste expunerea dar si nivelul sonor. In plus, sunt disponibile doua setari de compresie, inclusiv un format cu compresie foarte redusa, pentru calitate maxima (care face ca pe un card SD de 16GB sa puteti filma maxim 19 minute…).

Noul sistem AF „Dual Pixel” (de care am vorbit mai sus) este chiar revolutionar, iar cu obiectivele potrivite (Canon STM), Canon 70D ofera focalizare continua in timpul filmarii si face punerea la punct repede si precis. Iata cateva exemple inregistrate ieri cu obiectivul Canon 40mm f/2.8 STM.

In practica, dupa cum puteti vedea si in secventele demo pe care le-am inregistrat mai jos, sistemul AF nou face intr-adevar un mare pas inainte in ceea ce priveste viteza focalizarii. Este cu aproximativ 40% mai rapid decat un Canon 650D cu acelasi obiectiv 40mm STM… Canon 70D pare un DSLR mult mai bine ‘orientat’ catre productia video decat predecesorul sau din seria xxD, si nu numai… Noul sistem AF impreuna cu formatul video cu compresie redusa ar putea reprezenta suficiente motive pentru a fi adoptat pe scara larga de cei care vor sa filmeze productii video cu DSLR-ul.

Cu o singura exceptie, secventele de mai jos sunt inregistrate de pe trepied (Manfrotto 190CXPRO3 pentru cei curiosi…), cu Canon 70D in modul de expunere Manual, alegand punctul de focus cu ajutorul ecranului touch-screen, in timpul filmarii. Interesant este ca se poate face un efect follow-focus miscand degetul pe diagonala ecranului touch-screen, aparatul coreland miscarile de pe ecran cu zona de clar din imagine, in timp-real (puteti vedea in primul film de mai sus).

Format fisiere, conectivitate

Fotografiile sunt salvate in format JPEG sau RAW (sau simultan JPEG+RAW) iar filmele sunt inregistrate la o rezolutie maxima de 1980×1080 60p (29.97, 25, 23.976 fps) cu sunet stereo, in format MPEG-4 (compresie H.264). Se poate filma atat in modul Auto cat si in modul manual cu care ne-am obisnuit, inclusiv cu reglarea nivelului sonor.

Din punct de vedere al conectivitatii, Canon 70D continua seria inceputa de Canon odata cu 6D si vine cu Wi-Fi integrat. Are un conector USB 2.0, o iesire A/V digitala si una HDMI dar si un conector de 3,5mm pentru microfon extern. Canon 70D include si un senzor IR pentru o telecomanda dar si un conector pentru declansator pe fir. De asemenea, la conectivitate am putea mentiona si patina pentru blitz extern. Stocarea fotografiilor se face pe carduri de tip SD/SDHC/SDXC de maxim 64 de GB, pentru care Canon 70D are un singur slot disponibil (comparativ cu Nikon D7100 (review) care are doua). Eu va recomand carduri Class 6 sau mai performante, daca vreti sa folositi si functia video a aparatului.

Canon 70D cantareste 755 de grame si are urmatoarele dimensiuni: 139 x 104 x 79 mm. In cutie, alaturi de aparat si obiectiv veti mai gasi si cureaua de umar clasica, acumulatorul si incarcatorul (cu fir), manualul de utilizare in limba Romana, certificatul de garantie si un CD cu utilitarul gratuit de prelucrare foto (inclusiv RAW) de la Canon.

Pret

Canon 70D se va gasi in magazinele din Romania incepand cu luna Septembrie la in magazine la un pret aproximativ de 5.499 lei in kit cu obiectivul 18-55mm IS STM. Detalii despre pretul oficial si data exacta a primelor livrari gasiti aici.

Merita upgrade de la Canon 60D?

Recomandat de Clubul Foto
Recomandat de Clubul Foto

Probabil pentru actualii posesori de 60D aceasta este cea mai asteptata intrebare. Ei bine, Canon 70D vine cu o serie de imbunatatiri importante, printre care sistemul AF nou, senzorul mai performant, focalizarea automata in timpul filmarii (cu obiective STM, ce-i drept), HDR si convertor RAW direct in aparat dar si conectivitate WiFi. A preluat ecranul LCD touch-screen pe care l-am testat prima data la Canon 650D si, printre altele, este si acesta un plus. Aceste imbunatatiri il recomanda pe 70D pentru cei care vor sa decida acum intre 60D sau noul model. Totusi, cei care au deja un Canon 60D ar trebui sa vada upgradeul ca o posibilitate si nu ca o necesitate. Imbunatatirile de mai sus pot fi sau nu importante, in functie de necesitatile fiecaruia. Totusi, pentru cei care au un Canon 50D sau chiar un 40D, trecerea la modelul nou le va aduce o multime de beneficii, functionalitati noi si o calitate a imaginilor mult mai buna (Canon 70D este cu aproximativ 3 trepte de ISO mai performant decat 40D…) chiar daca din punct de vedere al constructiei Canon 70D nu se ridica la nivelul body-urilor din aceasta serie, inainte de 60D (comparat cu Canon 50D, de exemplu, cu al sau body din aliaj de magenziu) ….

vezi-promotia-acum

Citeste si: Canon 70D vs. Nikon D7100

Nota Clubul Foto: 8.5/10

Bile albe:

  • Calitatea foarte buna a imaginilor
  • Zgomot de imagine redus chiar si la valori ISO mari (1600, 3200)
  • Rezultate foarte bune chiar si direct din JPEG
  • Mod „Auto” versatil
  • Sistem nou si complex de focalizare
  • Constructie solida (chiar daca este din policarbonat)
  • Ecran LCD rabatabil si sensibil la atingere
  • Conectivitate WiFi rapida si usor de configurat
  • Buffer mare, 26 cadre JPEG / 12 RAW (pentru fotografierea in rafala)
  • Blitz pop-up integrat
  • Filmare Full HD 1080p
  • Convertor RAW integrat
  • HDR direct din aparat
  • Expuneri multiple
  • Focalizare continua in Live View si in timpul filmarii mult mai rapida decat pana acum

Bile negre:

  • Lipsa informatiilor despre temperatura de culoare (setarea WB) in ecranul LCD secundar
  • Autonomia scade daca WiFi este pornit
  • Nu ofera acelasi grad de etanseizare impotriva intemperiilor ca alte modele din aceeasi clasa
  • Un singur slot de card SD

22 COMENTARII

  1. Partea video este fantastica, practic acum poti face orice fara sisteme fallow-focus. STM-urile sunt silentioase, dar se poate filma cu orice altceva fara probleme (recomandat fixe luminoase sau zoom-uri cu 2.8 constant).

    Legat de ISO, pare imbunatatit, 6400 arata ca 3200 pe un 60D, 12.800 ca un 6400 pe 60D. Aproximativ, pentru ca testele sunt facute in lumina buna, banuiesc, in lumina slaba zgomotul de imagine s-ar vedea altfel, mai usor.

    Eu zic ca 70D este dedicat mai mult videografilor, cred ca e primul DSLR care ofera performantele astea in AF, sa faca focus asa fluid si rapid.

    Pentru cei cu fotografia… nu merita decat daca este fotograf de sport. Acolo unde rafala de 7 cps si AF-ul cu 19 puncte in cruce ar ajuta. Pentru un entuziast nu merita trecerea de la 60D la 70D. Nu m-a dat pe spate nici cu ISO (mai curat, dar ISO nu e tot), nici cu AF-ul (adica, 9 puncte in cruce ajung pentru ce fac eu). La banii astia iti poti lua 7D, putin mai zgomotos la ISO mare decat 70D, dar mult mai capabil.

    Puteau include dual SD-slot, este destul de scump, suntem in 2013, in special ca are posibilitatea asta de filmare, oamenii l-ar baga si in evenimente de tot felul, dar nu au backup. Se vede ca e dedicat amatorilor pretentiosi, de la 40D-50D seria xxD Canon a cam dezamagit, dau dotari cu portia, la anul scot un entry-level peste 70D, presimt :)). Si atunci chiar o sa le fie ciuda celor care dau acum 6000 lei pe kit, ca a scazut si la ergonomie, nu mai e ca restul seriei xxD. L-au inghesuit, butoane mai mici, rotita etc.

  2. Ar fi interesant de comparat Canon 70D si cu Pentax K-5 II. Inteleg faptul ca Nikon si Canon au cea mai mare cota de piata iar marketing-ul de la Pentax este inexistent, insa inclin sa cred ca Pentaxul ar iesi invingator intr-un test comparativ cu Canon 70D (cel putin pe partea de fotografie, la video e departe de Canon/Nikon).
    E pacat ca nu se pune accent mai mult si pe Olympus/Pentax pentru ca, din punctul meu de vedere cel putin, Pentax K-5 II este un aparat care ar face fata pe partea de fotografie atat lui Canon 70D, Canon 7D, Nikon D7000 si K-5 II's-ul i-ar pune mari probleme Nikon-ului D7100. 🙂
    Macar asa in joaca as vrea sa includeti in teste si Pentax-ul, astfel incat sa-si faca consumatorii o parere cat mai clara in privinta acestor branduri.

    Multumesc!

    Dan

    • Corect!
      Reitrez rugamintea pentru ,,Batalia Secolului” Canon 70D vs Nikon D7100 vs Pentax k5 II S (TOATE CU SIGMA 35MM F1,4) si Fuji PRO 1 cu 35mm f1,4 nativ. Daca aveam Pentax k5IIS il ofeream pentru test.

  3. Buna idee, a zis cineva mai jos 🙂 … Pentax K5 IIs cred ca bate si 70D-ul si D7100, dar daca n-au un marketing prea bun, lumea desconsidera Pentax.

    Ca sa nu mai zic de obiective, Pentax are niste fixe criminale, peste similarele Canon-Nikon (la acel pret).

    As vrea sa vad o comparatie, K5 IIs cu Pentax FA 50mm F1.4 SMC, D7100 cu 50mm 1.4G si 70D cu 50mm 1.4 USM. Ar fi "batalia anului" in lumea DX. Sa nu uitam ca Pentax are stabiliyator de imagine in body, si pe langa Sony, au si vizoare OPTICE superbe, care cuprind 100% cadrul (majoritatea) :).

  4. Am primit mai multe mesaje in ultima perioada despre Pentax-uri, asa ca o sa facem tot posibilul sa aducem si Pentax la teste. Cel putin vom incerca…. 😉

    • Eventual impplicat si importatorul pentru Pentax sau F64. Cu importatorul de PENTAX stiu c e mai greu. Of!!! e greu cu Pentax. Ne-am bucura sa fim si noi bagati in seama! 🙂 Poate niste pentaxisti care au K5IIS sa/l puna la bataie pentru un test.

      • Pai da, aici e toata treaba… Cu importatorul PENTAX e mai dificil. Si din aceasta cauza nici nu am avut pana acum Pentax la teste.

  5. Multi critica carcasa lui 60D fara sa aiba habar cat de robust e in comparatie cu Nikon D7000 / D7100, care, o au jumate din magneziu. Eu n-am vazut diferente intre 60D si 7D, doar ca 7D era putin mai greu si ceva mai mare, dar nu ca 60D scartaia sau nu era bine legat.

    Le-am zis multora, daca nu cred, sa vina ei cu aparatele lor sa tina si un 60D in mana, ca pe net vorbesc toti. Personal nu ma prea intereseaza din ce-i facuta carcasa, si cum e facuta, vreau doar sa fie rezistenta la stropi si praf, si sa fie mai mare, sa-l tii in mana lejer. 60D este mai mic decat 40D/50D, 70D e mai mic decat 60D, probabil de la 80D incolo nu mai facem diferenta dintre entry-level si mid-level. Asta ma roade mai mult cand vine vorba de carcasa si constructie, decat compozitele si fibra de sticla. Cati ati batut cuie cu aparatul? Cati ati fost in Irak cu el…sa suiere gloantele pe langa body? Cred ca astea se numesc mofturi, la fel ca alea cu zoom-ul si megapixelii.

  6. Senzorul lui Canon 70D, iese “shifonat” dupa evaluarea facuta de DxOMark, fiind surclasat clar de cel al lui Nikon D7100 (83-68), precum si cel de la de Sony SLT Alpha 77 (78-68).
    Totodata, cel mai mare senzor APS-C de la Canon, de 20.1 Mp, a crescut doar cu 2 puncte, in scorul DxOMark, fata de cel de 18 Mp cu care este echipat EOS 7D (68-66). Cam putin, dar noroc cu Dual Pixel CMOS AF, unde DxOMark nu se baga. Acolo 70D e inca redutabil.

Comments are closed.