Bresa de securitate care a afectat sistemul de conturi de pe siteul Adobe se dovedeste a fi mult mai grava decat estimarile initiale. Daca la inceput se estimau aproximativ 38 de milioane de conturi Adobe afectate de atacul asupra serverelor de acum aproximativ doua luni, se pare ca numarul celor afectati creste. Conform companiei de securitate Sophos, peste 150 de milioane de adrese de email si parole ale conturilor utilizatorilor Adobe au cazut prada hackerilor. Acest numar include atat conturile active cat si cele inactive, dar asta inseamna ca oricine a utilizat pana acum serviciile online de al Adobe ar putea fi afectat.
Practic, peste 150 de milioane adrese de email si parolele asociate pentru accesarea conturilor de pe Adobe.com sunt acum publice pe internet. Asadar, cei care utilizeaza serviciile Adobe sunt sfatuiti sa isi modifice parola de pe Adobe.com dar si cea de la oricare alt serviciu online la care utilizau aceleasi date de acces pentru autentificare. Conform specialistilor in securitate, cea mai mare parte a utilizatorilor de internet reutilizeaza frecvent parolele pentru a accesa siteuri si servicii diferite. In cazul de fata, parolele conturilor Adobe au ajuns fost publicate pe internet si ar putea fi utilizate de catre oricine pentru a accesa alte servicii la care utilizatorii se conectau, utilizand adresa de email a contului de la Adobe si parola aferenta.
Cum afli daca esti afectat?
Din fericire, exista o modalitate destul de simpla pentru a verifica daca un cont Adobe a fost afectat sau nu de aceasta bresa de securitate. Siteul LastPass.com verifica daca adresa de email furnizata pentru autentificarea pe Adobe.com se regaseste sau nu intre cele care au ajuns in mainile atacatorilor. Astfel, puteti afla foarte usor daca hackeri au aflat sau nu parola contului vostru de la Adobe. In orice caz, recomandarea Adobe ramane valabila: actualizati-va parolele peste tot unde ati utilizat aceleasi date de acces ca si la Adobe….
Via Mashable
Prostia celor de la Adobe cu ultima scorneala de abonament lunar, este cit se poate de evidenta: nu mult a trecut si au aparut si efectele contra!!! Era de asteptat. Este invatatura de minte si pentru alte firme care s-or fi gandit sa treaca la stilul de abonament lunar. Numarul 150 milioane de conturi compromise, fata de cel initial declarat de Adobe de 2-3 milioane, suna a faliment, e clar ca sistemul lor a fost una din cele mai proaste alegeri din istoria IT, drept pentru care au fost „penalizati”.
Cred ca majoritatea sunt din Romania, India, China, Rusia. Da, da. Stim noi de ce 😉
:))